הסברים על BDSM ויחסים לא מונוגמיים

כאן תוכלו למצוא הסברים בסיסיים על יחסים לא-מונוגמיים ו-BDSM

תוכלו לקרוא עוד, בעמוד המונחים שלנו.

מי זכאי.ת להנחה? חברות ועמיתות איט"מ ותלמידות במוסדות המוכרים על ידי איט"מ; מתנדבות, עובדות ותלמידות ב'דלת פתוחה'; מתנדבות, עובדות ותלמידות של 'לדעת – לבחור נכון'; עובדות ומתנדבות ב'מעברים לקשת הטרנסית'. מתנדבות ומטפלות במרכז למיניות אלטרנטיבית; עמיתות האגודה הישראלית ליעוץ זוגי ומשפחתי; מתנדבות ועובדות אירגוני איגוד מרכזי הסיוע 1202.

יחסים לא-מונוגמיים

BDSM

תלם משלנו: כנס ZOOM על מיניות ויחסים אלטרנטיביים

ההרצאות והמרצות

תחנות בדרך לשינוי מגדרי

אתאר כיצד עולם הבדסמ ובהמשך עולם הפוליאמוריה היו תחנות חשובות בחיי ותרמו תרומה משמעותית לשינוי המגדרי שעשיתי בהמשך

עמית פל, עו"ס, פסיכותרפיסטית. אשה טרנסית, ביסית, בדסמית, פוליאמורית באנרכיה של מערכות יחסים. עובדת היום בתחום בריאות הנפש בקופח לאומית ובין היתר מרכזת שם את הטפול בקהילת הקשת הטרנסית. בנוסף אקטיביסטית בקהילת הקשת הטרנסית ומרצה על הטרנזישן הגדרי ועל פוליאמוריה.

התמודדות עם קונפליקטים ודילמות במערכות יחסים א-מונוגמיות

 במערכות יחסים פתוחות, כשמגיעים קונפליקטים, הם מערבים כמה אנשים, שלכל אחד מהם רגשוות, צרכים, ונקודות רגישות שונות. איך ליצור מצב שבו כל המעורבים בדבר ירגישו שהצרכים שלהם מקבלים מקום והכרה – ואיך למצוא פתרונות יצירתיים שיענו על כמה שיותר מהצרכים כך שאף אחד לא ירגיש שהוא נותר בפשרה מרירה? 

שרון קל אור – עוסקת 15 שנה בליווי בנקודות שינוי ובפתרון קונפליקטים ומתמחה בתקשורת מקרבת וליווי זוגי מבוסס מובחנות, וכן בכלים לניהול פחד והתמודדות עמו. מנחת קורסים וסדנאות בתקשורת מקרבת לקהל הרחב, וגם פיתחה יחד עם ד"ר מאשה הלוי קורסים וסדנאות המכינים אנשים לאתגרי החיים הא-מונוגמיים וכן השתלמות למטפלים שרוצים ללוות בקליניקה אנשים שבוחרים באורח חיים זה. מלווה בקליניקה יחידים, זוגות והרכבים גדולים יותר ביצירת מערכות יחסים שיש בהן אהבה וחופש.

סוגיות בהשתלבות בקהילות בדסמ (BDSM)

 ההרצאה תדבר על השתלבות של יחידים בתוך קהילת הבדס"מ במרחבים הוירטואלים ופיזיים. בהרצאה נביא את הסוגיות וההתמודדויות שעולות לאנשים שרוצים להיכנס לעולם הבדס"מ והדרכים לעבוד איתם – אנונמיות מול חשיפה, חקירת תפקידים, יצירת תדמית, הצורך ללמוד והרצון להגשים.

אלי דום, 16 שנה בעולם הבדס"מ מנהל קהילות, יוצר, כותב ומשתף, ומרצה.

'אל תחזרי עם סימנים כחולים' – על א-מונוגמיה ו-BDSM (כללי)

 איך עושים את זה? איך מנהלים זוגיות א-מונוגמית כשמתערבב הרצון להתנסות ב-BDSM? מה עושים כשאחד רוצה להתנסות ב-BDSM רק עם אחרים ולא בבית? ואיך מתמודדים עם סימנים כחולים שנגרמו על ידי מישהו אחר? א-מונוגמיה ו-BDSM – בואו נדבר על זה. 

ד"ר מיכל צוקר, יועצת זוגית ומשפחתית, מייסדת בית ספר 'נמש' למקצועות המשפחה. נשואה באושר, אמא לשניים, חיה פוליאמוריה מאז 2007. מלמדת בבית הספר שלי קורסים לייעוץ זוגי או משפחתי. מלווה בקליניקה זוגות שמנהלים מערכות יחסים א-מונוגמיות מכל הצורות והגוונים: קשרים היררכיים ראשיים או משניים, קשרים א-היררכיים, קשרים הטרוסקסואליים וקשרים חד מיניים. עובדת עם זוגות שמתמודדים עם נושא ה-BDSM בתוך הקשר וגם "בחוץ", במערכות היחסים האחרות. אני מאמינה שיש יותר מדרך אחת נכונה לחיות את החיים האלה. ומלווה זוגות בחיפוש שלהם אחר הדרך המדויקת עבורם.

שינויים בחשק המיני עם פתיחת היחסים בזוגיות ארוכת טווח (א-מונוגמיה)

כמטפלת מינית מוסמכת מגיעים אלי לקליניקה זוגות א-מונוגמיים עם דילמות שונות, אחת מהן היא שינויים בחשק של אחד או שניים מבני הזוג. הרצאתי תתבסס על שאלון שאעביר לבני.ות הקהילה הלא-מונוגמית, בו נבדוק את השינויים בחשק וגלגוליו עם פתיחת הזוגיות. כמו גם על ניסיוני הטיפולי בעבודה עם שינויים בחשק בקליניקה.

אפרת מנור, עו"ס קלינית, מטפלת מינית מוסמכת איט"ם ומדריכת מטפלים מיניים. אפרת בעלת נסיון עשיר בעבודה עם קהילות מיניות אלטרנטיבית וכיום עובדת על ספר בנושא.

גזענות ורב-תרבותיות במרחבים מיניים (BDSM) 

הסללה אתנית וסגרגציה יוצרות חצצים ומגבלות בדרכים להבעה עצמית והגשמה מינית של מיעוטים אתניים. בהרצאה נבחן, מנקודת מבט סובייקטיבית ואקטיביסטית של גבר יהודי-ערבי שגם עוסק בפיקוח על מרחבים מיניים, אילו חוויות עשויות לנבוע מזהות זאת, כיצד אפליה זאת מתבטאת ומה יכול להועיל בהתמודדות אישית ומקצועית. אשתף את נקודת מבטי כחלק מהפריפריה החברתית ואעלה הרהורים ומחשבות על דרכים להתמודדות עם סוגיות חברתיות בקהילות מיניות. האם ישנן דרכים נוספות להתמודדות עם מטרידניםות בחברה, מלבד רשימות שחורות, חרמות ונידויים? בהרצאה אשתף את נקודת מבטי כחלק מהפריפריה החברתית, הרהורים ומחשבות על דרכים לפעול  מנקודת מבט חברתית רחבה יותר,בהכרת הדיכוי וההפליה הממסדית המופנה כלפי אוכלוסיות מוחלשות,  המשפיע ישירות ובעקיפין על אירועי המיניות האלטרנטיבית.

עובדיה יאמאן, צורף מסורתי. מנהל הפקות באירועים בעלי אוריינטציה מינית מ-2012. מתנדב במרכז  למיניות אלטרנטיבית ומייסד קורס DM – להכשרת א.נשים למניעה ומענה מידי במקרה של הפרות הסכמה ובטיחות באירועים חברתיים.

סטיגמה וסטיגמה עצמית במפגש הטיפולי עם א.נשים במיניות אלטרנטיבית בבריאות הנפש (כללי) 

 א.נשים במיניות ויחסים אלטרנטיביים סובלים מסטיגמה חברתית אשר יוצרת צרכים טיפוליים ייחודיים. כך לדוגמא דימוי עצמי נמוך וקושי ביצירת קשרים אינטימיים עלולים להיגרם כתוצאה מחשיפה לסטיגמה אשר מחזקת אצל הפרט דעות קדומות וחוויה שלילית אודות עצמו. כמו כן, החשיפה הנדרשת בטיפול נפשי מעמידה אף היא את הפרט/הזוג בפני הסיכון למבט חברתי שיפוטי. ההרצאה תעסוק ביחסי הגומלין בין הסטיגמה החברתית לסטיגמה העצמית ומהו טיפול רגיש למיניות אלטרנטיבית.

רחלי טל-הדר היא עו"ס MSW ודוקטורנטית, מנכ"לית שותפה במרכז למיניות אלטרנטיבית. בעלת קליניקה לטיפול פרטני וזוגי ממוקד מיניות ויחסים. פעילה חברתית, חוקרת, כותבת ומרצה על מיניות.

הסכמות והסכמים ביחסים א.מונוגמים (א-מונוגמיה) 

 מהי הסכמה, אילו סוגי הסכמים יש, למה ומתי צריך הסכמות והאם כל הסכמה צריכה הסכם כתוב וחתום? עו"ד אדוה ננטל מגשרת ויועצת זוגית תציג כיצד הסכמות והסכמים יכולות להשפיע על מערכת היחסים שלכם, דרך הצגת סיטואציות אמתיות מחדר הגישור והייעוץ הזוגי שלה. 

עו"ד אדוה ננטל, מגשרת ויועצת זוגית מלווה זוגות ומשפחות אלטרנטיביות 15 שנים.

הריון וקינק (BDSM)

הגוף משתנה מאוד בהריון, ואיתו גם הנפש. נלמד מה אפשר ורצוי לעשות במהלך ההריון, וממה כדאי להימנע. 

תומא דאב היא בלוגרית בתחום הקינק, אקטיביסטית, מנהלת "מרחב בטוח לבדסמ" ואמא לתינוק שובב

בא ממקום רע – בדסמ ככלי להתמודדות וריפוי (BDSM) 

 בדסמ מקושר בתיאוריות שונות עם פגיעות שונות והתעללות בילדות. בעוד שהמחקר מראה כי אין מתאם בין עיסוק בבדסמ לבין רקע כזה, ישנם אנשים אשר עבורם בדסמ משמש כלי אינטימי לעבודה עם סוגיות שונות כגון פגיעה מינית, חולי ומגוון מיני. בשנים האחרונות מתרחב גוף המחקר העוסק בערך זה של בדסמ, בדגש על עיבוד של טראומה מינית.

בהרצאה נחקור את השאלות איזה מקום לוקח בדסמ בחוויה הכללית של אנשים המשתמשים בו להתמודדויות ובהשוואה לכלים אחרים בחייהם.

שי שפיצן, עובד סוציאלי MSW בהתמחות משפחה, בדס"מי ולא-מונוגמי, מנכ"ל מייסד במרכז למיניות אלטרנטיבית ומטפל ביחידים וזוגות.

הריאיון הגניטלי: לתת קול לאיברי המין (כללי) 

מתי בפעם האחרונה דיברתםן עם איברי המין שלכםן? או של הפרטנר.ית? אי-פעם שאלתםן את איברי המין עצמםן איך הםן אוהביםות שמסתכליםות, מדבריםות, ונוגעיםות בהםן? והאם אפשר לעשות חקירה שכזאת עם אנושיות, עם גבולות וללא החפצה? אתםן מוזמנימות להדגמה של "הריאיון הגניטלי", בו נדגים את הדברים הללו.
למי זה מתאים? למי שמעוניינים במפגש מיני עם פרטנר.ית חדש.ה, למי שרוציםות להעמיק את היחסים עם פרטנר.ית מוכר.ת, למי שסקרניותים להכיר יותר לעומק את איברי המין שלהםן עצמםן, ולא.נשות טיפול שמעוניינים להרחיב את הכלים הטיפוליים שלהםן. הריאיון הינו קוויר וטרנס-פרנדלי, ומותאם לכל המגדרים.

מורן בודנר הוא פסיכותרפיסט גופני ומנחה סדנאות, שמתמקד בחוויה הגופנית-רגשית-מינית של א.נשים מגוונים מגדרית: קוויריותים, טרנסיםות, א-בינאריותים וכל מי שנמצאיםות בחקירת זהותםן המגדרית. בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה, ומשלב שיחה ועבודת גוף. מעביר סדנאות בארץ ובחו"ל  בכנסים, פסטיבלים ועבור עמותות שונות. בנוסף, הינו טרנסג'נדר א-בינארי, שמאמין ביצירת מרחבים המאפשרים חקירה עמוקה עבור כל המגדרים.

הריפוי שבהתמסרות (BDSM) 

דוסטויבסקי :״ אין דבר יותר מרפא לבן באנוש מאשר למסור את הכוח שלו״. השוני בין לקיחת הכוח לבין מסירה שלו בצורה מודעת ובטוחה , יכול לגרום לתחושת העצמה אישית עמוקה, עונג וריפוי. להכיר בהבדלים בין שליטה מדומה לבין שליטה פנימית אמיתית ואת ההשפעה שלה על מגוון האספקטים בחיים דרך מופע המיניות שלנו.

טלי זמיר אישה שאינה תלויה בדבר. אמא , יזמית עיסקית ומטפלת דרך נטרופתיה, רפלקסולוגיה, ארומתראפיה והילינג. הרבליסטית קלינית ובעלת הכשרות בשדה המיניות. מנהיגה אנשים לחיות בדרך של ״ אני ראוי.ה״ מתרגלת חמלה אנושיות והתמסרות מדי יום. ליאת ליליאן לוי חוקרת טבע, אומנויות אהבה, תרבויות, ורפואות בהשראת מסורות החכמה הקדומות. מלמדת מסלולי חניכה והכשרות מטפלות בתחום ריפוי מיני נשי, זכרי וזוגי בדרך הטבע. מלווה סופרוויז’ן מורים ומדריכים חדשים וותיקים בתחום המיניות האלטרנטיבית.

סקס-טק – טכנולוגיה ליצירת מיניות אלטרנטיבית (כללי) 

 אנחנו רגילים לראות טכנולוגיה כגורם שפוגע באינטימיות שלנו ומרחיק אותנו, אבל טכנולוגיה עשויה גם להוות כלי שמסייע לנו לחקור מיניות מכיוונים חדשים ולאתגר את התפיסות שלנו על אינטימיות ומיניות. האם ניתן לגעת דרך מציאות מדומה? האם אפשר להתאהב באינטליגנציה מלאכותית? האם ניתן לקיים יחסי מין ללא גוף? בהרצאה זו אציג את תחום ה"סקס-טק" ואסקור פרויקטים שונים בתחום המבקשים לאתגר, לחדש ולהעצים את המיניות האנושית. 

מיה מגנט היא מחנכת מינית, אמנית פרפורמנס ואשת חינוך. במסגרת התואר השני בתוכנית לטכנולוגיה בחינוך באוניברסיטת חיפה, חקרה יוטיובריות שעוסקת בחינוך מיני. דרך אמנות, מחקר וחינוך מיה עוסקת בהשפעה של טכנולוגיה על חיינו ובחיבור בין טכנולוגיה, אינטימיות ומיניות. מיה עובדת בתחום ה-ed tech ומרצה בנושא מיניות וטכנולוגיה ומיניות של בני נוער ברשת.

למה לא מספיקה לי רק אפליקצית הכרויות אחת? (כללי)

 

למה לא מספיקה לי רק אפליקציית הכרויות אחת? אפליקציות ופלטפורמות אונליין אחרות, הפכו לחלק בלתי נפרד מחווית ההיכרויות בשנים האחרונות. האם האפליקציות שינו את חווית ההיכרות? האם השימוש בהן נעים לנו? האם הן מקלות על חווית ההיכרות? בהרצאה נדבר על UX – חווית משתמשות.ים; האופן שבו העיצוב של אפליקציות משפיע על החוויה של כל אחת ואחד מאיתנו, לטוב וגם לרע. נבחן באופן ביקורתי מה האפשרויות שהן מציעות לנו, אילו מסרים מוטמעים בהן ועד כמה הן משרתות את המטרות שלנו.

שלי בלוך היא סוציולוגית, מנהלת מוצר וחוקרת UX. מייסדת קהילת FemTech-IL, קהילה מקצועית שעוסקת בקידום חדשנות ופתרונות טכנולוגיים עבור צרכי נשים ובהתאמה לצרכי כל המגדרים.

איך הסכמה עלולה להרוג לכם את המיניות (כללי) 
 – בסקס מודע מדברים הרבה על הסכמה אבל גם סקס מריצוי הוא סקס בהסכמה רק הוא בהסכמה כלפי חוץ בעוד הגוף של האדם המסכים בעצם אומר "לא" בזמן שהלא הזה לא מדובר ברגע האמת או מדובר אבל האדם בכל נכנס למיניות "מרצונו". כמעט בכל זוגיות ארוכת טווח אנשים עושים לפחות מדי פעם סקס מריצוי, ובמקרים לא מעטים מתישהו עושים הרבה סקס מריצוי. בהרצאה נדבר על הסיבות לכך, מדוע הסכמה לא מספיקה ואיך ריצוי עלול לייצר פערים במיניות ולהרוג את התשוקה לחלוטין.

מאשה הלוי, מנחה מינית וזוגית. מטפלת זוגית בשיטת מובחנות, מגשרת בשיטת תקשורת מקרבת, אקטיביסטית של מערכות יחסים חופשיות, מחברת הספר 'לחיות פתוח', א-מונוגמית.

אוטונומיה, הסכמה וקינק (BDSM)

 לרוב העיסוק באתיקה בקהילות קינק מנסה לתת כללים מוכתבים מראש אשר יאפשרו מרחב בטוח, אך מעט נידון בשאלה מהם הערכים והדברים שאנחנו מקדמים בעזרת הכללים הללו. בכל הקשור ביחסים ובהסכמה, מושג מרכזי אשר מנחה את השיח הפילוסופי הוא האוטונומיה והוא מוביל אל השאלות הבאות: האם הפרטנרית משקפת ב"כן" את הרצון האמיתי שלה? האם יש גבולות למה ניתן להסכים לו במסגרת יחסים בין-אישיים? האם זה מן הראוי להאציל סמכות על גופי לאדם אחר? האם ראוי שאהיה ל"חפץ" או ל"עבד"? בהרצאתי אדון במה שיש לפילוסופיה לומר לנו על אוטונומיה ועל התנאים להסכמה, כך שבמפגש עם הפרטנט/ית שלנו נוכל לו רק להסכים אלא גם להבין את המשמעויות ואת ההשלכות של ההסכמה. 

אלי בנימין ישראל הוא דוקטורנט לפילוסופיה באוניברסיטת טמפל (פילדלפיה, ארה"ב) העוסק באתיקה, היסטוריה של הפילוסופיה ופילוסופיה של הסקס והאהבה. הוא למד את התואר הראשון והשני בחוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא כעת כותב על הסכמה ואוטונומיה בפנטזיות אונס. בנוסף, הוא חבר בוועדת Consent Counts של ה-NCSF (National Coalition for Sexual Freedom) ופעיל ב-SPSL (Society for the Philosophy of Sex & Love).